Data recovery door dPC Solutions

Datarecovery Harde schijf (HDD)
Softwarematige schade

Data recovery is noodzakelijk wanneer het mechaniek van de harde schijf niet goed functioneert. Indien de harde schijf geen problemen geeft kan toch data verlies optreden of data ontoegankelijk worden. Meestal wordt dit veroorzaakt in het logische gedeelte (vanwege formatteren, virus, wissen, enz). De harde schijf is wel benaderbaar en zichtbaar in schijfbeheer.

De meest voorkomende logische schade zit in de structuur. De harde schijf op zich werkt prima maar in verband met logische problemen kan je niet bij de data. Vaak lijkt het dan of de data is gewist of verloren is gegaan.

Fysieke schade

Wanneer er sprake is van een fysieke schade dan is de harde schijf niet meer benaderbaar of zichtbaar in schijfbeheer. Dit betekend dat een reparatie dan nodig is om toegang te krijgen tot jouw data. Deze problemen kunnen wij zelf oplossen, hierdoor is een cleanroom datarecovery niet nodig.

Datarecovery Solid State Drive (SSD)

Wanneer een SSD (Solid State Drive) schijf niet meer benaderbaar is. Of wanneer deze niet meer aanwezig is in schijfbeheer. Dan is een reparatie nodig om data recovery mogelijk te maken. Onderstaande problemen kunnen wij oplossen. Hierdoor kunnen wij dan alsnog proberen om een data recovery succesvol uit te voeren.

Controller schade
Elektronisch schade
Firmware problemen
ROM (her)programmeren
Verkeerd aangesloten voeding
Kortsluiting
Bekijken en resetten wachtwoorden SSD
NAS data recovery

Ontvang je foutmeldingen van één of meerdere harde schijven uit uw NAS systeem? Is daarom jouw NAS niet meer benaderbaar? Heb je een reset gedaan van jouw NAS en zijn nu de gegevens niet meer zichtbaar?

De NAS Data Recovery Service biedt jouw de mogelijkheid om gegevens weer snel en compleet te laten herstellen.

Of het nu om een NAS met een RAID 1 of RAID 5 configuratie gaat, waarvan meerdere harde schijven offline staan. Of om een NAS systeem die je helemaal niet meer kunt benaderen. Onze experts kunnen doormiddel van een data recovery jouw gegevens herstellen.

Mogelijke oorzaken

Problemen welke voorkomen bij een harde schijf, komen ook voor bij een NAS.

Corrupte partitie- of bestandssystemen
Verandering in de RAID-configuratie
Harde schijf geformatteerd of partitie(s) verwijderd
Opzettelijk of per ongeluk verwijderde gegevens
Servercrash
Stroomstoringen
Oververhitting
dPC Solutions
Al 18 jaar de ICT specialist voor zowel particulieren en bedrijven in de Achterhoek.
Advies nodig?
Loop dan gewoon binnen bij 1 van onze winkels in Zelhem of Ruurlo.
Snelle levering
Computer en notebook altijd gratis verzending!