Domotica & Beveiliging

border-outeam

domotica in huis

Domotica

Het staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving. Dit allemaal ten behoeve van bewoners en dienstverleners. Dan worden de zorgtaken, communicatie en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, verlichten, etc.). Maar ook diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel. Op elke plek en elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening, ook op afstand. Domotica is vooral consumentenelektronica, die onderling verbonden is door een ’naadloos elektronisch netwerk’. Hierdoor draagt het op efficiënte wijze bij aan het plezier, de waarde en duurzaamheid van het wonen. Extra comfort, extra veiligheid, extra waardestijging van woning of bedrijfsgebouw. Kortom, het is slim om je huis of bedrijfspand te laten voorzien van domotica oplossingen.

Taken die onder andere door een domotica systeem uitgevoerd kunnen worden zijn:
• bijvoorbeeld het aan/uit schakelen en/of dimmen van de verlichting
• het aan/uit schakelen van stopcontacten
• het regelen van de temperatuur
• ook regelen van toegangscontrole
• aansturen van rolluiken, gordijnen, zonweringen, deuren, hekken en poorten
• het op afstand bedienen via telefoon en computer
• koppeling met camera’s
• het koppelen van de woonfuncties aan het internet met de bedoeling van het ondersteunen van allerlei diensten

Wij leveren domotica producten van de merken Edimax, EminentSamsung en Ubiquiti

beveiliging van uw huis

Beveiliging

Tegenwoordig kun je tegen een betaalbare prijs heel makkelijk je eigen woning beveiligen. Je hebt geen dure apparatuur meer nodig. Als je zelf handig bent dan heb je ook geen monteur meer nodig. Dus als je besluit om zelf je woning te beveiligen dan kun je heel simpel beginnen. Dit kan met de aanschaf van een zogenaamde Starter Kit. Een Starter Kit bevat de meest essentiële onderdelen voor een veilig woonomgeving. Doormiddel van een hoofdstation communiceren alle sensoren met elkaar. Meldingen worden naar uw smartphone verzonden, via het GSM signaal of een App. Als er een alarm afgaat bij één van de sensoren, zal het hoofdstation deze ook laten horen.

Een Starter Kit bevat onder andere een hoofdstation, een bewegingsmelder, een deur/raam sensor en een afstandsbediening. De Starter Kit is altijd uit te breiden met extra melders en sensoren. Maar je kan er ook camera’s aan koppelen. Hierdoor kun je direct zien wat er aan de hand is zodra er een melding binnen komt. De meeste systemen zijn zelfs uit te breiden met onder andere rookmelders, gasmelders, koolstofmonoxide sensoren en temperatuur sensoren.

Wij leveren beveiligingssystemen van de merken Eminent, Ferguson, Gigaset, iSmart, Samsung, Ubiquiti en Vimtag